Με αγωγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ζητώντας τη διερεύνηση της καταγγελίας για τραπεζικούς λογαριασμούς βουλευτών στην Ελβετία.

«Δεν μπορεί», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, «να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή. Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον Φίλιππο Πετσάλνικο να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής τα πόθεν έσχες, αλλά χρονοτριβεί και υποστηρίζει ότι δεν το επιτρέπει η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων», ανέφερε ο κ. Γιακουμάτος και υπογράμμισε ότι «αν δεν δείξουμε ποιοι είναι οι κλέφτες, τελειώσαμε. Πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος, πρέπει να αντιδράσουμε».

Όπως είπε ο κ. Γιακουμάτος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα τα στείλει σε ηλεκτρονική μορφή και θα τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Το θέμα άνοιξε έπειτα από επιστολή των βουλευτών της ΝΔ, Τζαβάρα και Γιακουμάτου, προς τον πρόεδρο της Βουλής ύστερα από δημόσιες καταγγελίες Ελληνο-ελβετού βουλευτή.

Σε συνέντευξη του στο Mega, ο Ιωσήφ Ζησιάδης είχε υποστήριξει ότι δεν προχωρά η φορολογική συμφωνία που έχει προτείνει από το 2005 η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική γιατί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «έχουν πάρα πολλά χρήματα στην Ελβετία και τα συμφέροντα τους δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί».