Χθες έγινε γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς όρισε τη νεαρή δικηγόρο Βασιλική Τζότζολα ως αναπληρώτρια εκπρόσωπο του κόμματος.

Η Β. Τζότζολα γεννήθηκε στην Ορεστιάδα του Ν. Έβρου στις 16 Οκτωβρίου 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή του University Of Durham. Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (LL.M.) με ειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος διπλώματος της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου (European University Institute, Counsel of Europe, Florence).

Από το 2000 έως το 2007 εργάστηκε ως δικηγόρος. Παράλληλα με τη δικηγορία, ως Νομική Σύμβουλος εργάστηκε στον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου (2006-07) και συμμετείχε στην αποκρατικοποίηση του Ομίλου της Ολυμπιακής (2007-09). Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ειδική συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης. Ως εκπρόσωπος της ΕΚΟ Δικηγόρων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε στο 8ο Συνέδριο του Κόμματος και εξελέγη Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς και των Ενώσεων Ελλήνων Ποινικολόγων και Ευρωπαίων Ποινικολόγων. Είναι παντρεμένη με τον Λεωνίδα Τζώνη, Δρ. Χρηματοοικονομικών.

Για την ανακοίνωση του διορισμού της στα ΝΕΑ σήμερα αναφέρεται το εξής σχόλιο:
«Η δεύτερη κατηγορία στελεχών που βρίσκουν ορθάνοιχτες τις πόρτες της Ρηγίλλης είναι όσα με κάποιο τρόπο σχετίζονται με πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν ρόλο στο διαβόητο “Δίκτυο 21”. Ένα τέτοιο στέλεχος είναι η Βασιλική Τζότζολα , επισήμως από χθες αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

Η Βασιλική λοιπόν έχει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό, μέρος του οποίου έδωσε χθες στη δημοσιότητα. Τα συνηθισμένα: το κορίτσι ξεκίνησε από την ακριτική Ορεστιάδα, σπούδασε νομικά και δούλεψε επί των ημερών διακυβέρνησης της Ν.Δ. σε διάφορα υπουργεία και στο πρόσφατο συνέδριο εξελέγη μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. Φυσικά, σε ένα βιογραφικό δεν χωράνε τα πάντα. Π.χ., δεν αναφέρεται ότι το 2006 είχε επιμεληθεί ένα βιβλίο του Κώστα Ζουράρι, που επηρεάζει τη σκέψη της καθώς λέγεται- και συνέβαλε στην αξιοποίησή της. Δεν αναφέρεται επίσης ότι η ανέλιξή της στα κομματικά αξιώματα ήταν ταχύτατη. Να σκεφθείτε ότι σήμερα είναι ανερχόμενο αστέρι στην κομματική οργάνωση δικηγόρων της Ν.Δ., ενώ πριν από έναν χρόνο οι δεξιοί δικηγόροι της Αθήνας αγνόησαν την ύπαρξή της. Φυσικά, δεν μπορεί να αναφερθεί σε ένα βιογραφικό ότι ο σύζυγός της Λεωνίδας Τζώνης συγκαταλέγεται στους φίλους του προεδρικού συμβούλου Χρύσανθου Λαζαρίδη. Ο οποίος και την παρουσίασε πρώτη φορά στην αίθουσα των δημοσιογράφων, πριν από έναν μήνα στο “Ιντερκοντινένταλ”».