Μαραθώνιος επαφών του Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του κόμματος, βρίσκεται σε εξέλιξη, για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του ίδιου στην ηγεσία του κόμματος. Τα στελέχη που συναντήθηκαν, ήδη, μαζί του δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το παραμικρό αλλά δεν έκρυψαν την έκπληξή τους επειδή όπως δήλωσαν «για πρώτη φορά τον είδαν να θέτει τόσο καθαρά όλα τα ζητήματα».

Ανοιχτή ήταν η ατζέντα των συζητήσεων στις συναντήσεις που ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τους υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που συζητεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι το πώς θα στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, κάτι που όπως σημειώνει στις συναντήσεις, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτήν την περίοδο.

Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται όμως και η διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας του κόμματος, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.

Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.

Παρά ταύτα, όμως, πληροφορίες που επικαλούνται σήμερα «Τα Νέα», συγκλίνουν στο ότι το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τα όσα αφήνεται να διαφανούν, ο Παπανδρέου έχει ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπεί τα κορυφαία στελέχη.