Με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 14:30, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που μίλησε στο newsbeast.gr, η συζήτηση του πρωθυπουργού αναμένεται να επικεντρωθεί στα θέματα της αξιολόγησης, όπως των εργασιακών κ.λπ. στα οποία υπάρχει η εκτίμηση πως οι θέσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι πολύ κοντά σε αυτές της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Πιτέλα, αφού δήλωσε φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε τα εξής: «Για να το πετύχει η Ευρώπη αυτό, κύριε Πρόεδρε, πρέπει να οδηγηθεί προς την ολοκλήρωσή της, που είναι η ομοσπονδιακή της διακυβέρνηση, υπό όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Και επίσης, για να διαδραματίσει τον παγκόσμιο ρόλο της, αλλά και το ρόλο της απέναντι στους λαούς της, πρέπει να κινηθεί με δείκτες πορείας πέντε βασικές αρχές: Τις αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που της διασφαλίζει και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της».