Με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε και θα έχει επαφές ο Γ. Παπανδρέου. Συναντήθηκε ήδη με τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Θα ακολουθήσουν επαφές με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ οι συνεργάτες του λένε ότι θα τους δει όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παπανδρέου ζητά τις απόψεις των κορυφαίων στελεχών για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνον ακούει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ρέππας είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και σταθερά κόμματα και πως για να υπάρξει «μεγάλο ΠΑΣΟΚ», θα πρέπει η συζήτηση στο κόμμα να είναι θεσμική μέσα στα όργανα, επιμένοντας στην ανάγκη συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ των κορυφαίων στελεχών.

Κατά τον Ρέππα, στα όργανα θα μπορεί όποιος το επιθυμεί να θέσει το θέμα της αλλαγής ηγεσίας, χωρίς να αποκλείεται το σενάριο της δυαρχίας (δηλαδή άλλος Πρόεδρος και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός).

Αν κάποιος δεν θέσει τέτοιο θέμα, τότε θα πρέπει να παραμείνει στην θέση του ο Γ. Παπανδρέου και το θέμα της διαδοχής να ανοίξει μετά τις επόμενες εκλογές.