Στην εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ώστε στο επόμενο Eurogroup να κλείσει η αξιολόγηση, προχώρησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Υπογράμμισε πως είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
Για την Ελλάδα, είπε ο κ. Παπαδημούλης, η ολοκλήρωση θα σημάνει τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας. Αλλά και για τους δανειστές, «δεν θέλουν να μπλέξει το ελληνικό ζήτημα με την προεκλογική περίοδο της Γαλλίας και της Γερμανίας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο οικονομικό επιτελείο και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
«Συνιστώ σε όλους που δεν έχουν αρμοδιότητα να περιμένουν […] Έκαστος εφ΄ω ετάχθη. Το οικονομικό επιτελείο έχει δείξει ότι κάνει καλά τη δουλειά του […] Εγώ, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικουρώ τη δουλειά των Τσακαλώτου – Χουλιαράκη… δεν τους υποκαθιστώ».
Ερωτηθείς αν φοβάται διαρροές μόλις έρθουν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή, απάντησε: «Δεν φοβάμαι καθόλου διαρροές στην ΚΟ που στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά η συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας, θα φέρει σε δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ψήφισαν την 3η συμφωνία και μας πιέζουν να κλείσουμε την αξιολόγηση και ταλαντεύονται αν θα είναι έξω από την αίθουσα ή όχι».
Αναφερθείς σε μετεκλογικές συνεργασίες, σχολίασε: «Έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία έως το 2019. Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε κάθε προοπτική συνεργασίας […] αλλά θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να ξεχνάμε όσα μας χώρισαν στο παρελθόν». Σημείωσε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει μια δυναμική συνεργασιών με τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας.
Για την προκλητικότητα της Άγκυρας ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε: «Προκαλεί ανησυχία ακόμα και αν αυτό γίνεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης […] η Τουρκία ψάχνεται για καυγά, πιθανότατα και λόγω δημοψηφίσματος, η Ελλάδα οφείλει να είναι σταθερή στη προστασία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Βγαίνουμε από μια κρίση με θετικές προοπτικές και είμαστε πόλος σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή».