Πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα ανέλαβε από χθες τις τύχες της χώρας, η σύνθεση όμως της νέας κυβέρνησης παραπέμπει σε πλήθος συμβιβασμών και δημιουργεί αμφιβολίες για το αν αυτό το Υπουργικό Συμοβύλιο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Το πλήθος των υπουργών παραπέμπει σε ένα δυσκίνητο, δυσλειτουργικό σχήμα, με προφανέστερο κίνδυνο να μην μπορέσει να συντονιστεί επαρκώς.

Τα «Νέα» παρουσιάζουν σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης:
– Η σημαντική σε πρόσωπα και αριθμό συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Τους δύο αντιπροέδρους της υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία ως μέλη της κυβέρνησης, τον Στάυρο Δήμα και τον Δ.Αβραμόπουλο. Τον αντιπρόεδρό του, Γ.Γεωργίου και τα τρία πιο προβεβλημένα στελέχη του, υπέδειξε ο ΛΑΟΣ.
– Η παραμονή στην κυβέρνηση του οικονομικού επιτελείου που διαχειρίζεται την κρίση ως έχει, με τον κ. Βενιζέλο να κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και να έχει και την πλήρη ευθύνη των χειρισμών αναφορικά με την οικονομία και τη νέα δανειακή σύμβαση.
– Η ανάθεση στον Τάσο Γιαννίτση του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών.
– Η ανάθεση στον ΛΑΟΣ και τον Μάκη Βορίδη, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.