Πρωθυπουργό «του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκής» χαρακτήριζε η Νέα Δημοκρατία τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του στη βουλή.

«Μέσα σε δύο χρόνια, ο κ. Τσίπρας έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός του ψέματος, της αποτυχίας και της διαπλοκή» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία επιλέγει να απαριθμήσει τα εξής: «Μυστικές συναντήσεις και συναλλαγές με επιχειρηματίες, επιλεκτικές αναθέσεις έργων σε κολλητούς, χαριστικά δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, και άλλα πολλά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, η οικονομία είναι βαλτωμένη, η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη λασπολογία και τη συκοφαντία».

«Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο. Θα μείνει μόνος του, απομονωμένος από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.  Η Ελλάδα έχει επειγόντως ανάγκη από ενότητα των Ελλήνων και από ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία. Αυτά είναι που εγγυάται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό», καταλήγει η ΝΔ.