Έκκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς για τον άμεσο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης απηύθυνε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος.

Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε πως η πολιτική αστάθεια ασκεί πίεση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, ενώ υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους. Τελευταία, η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας.

Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ».