Σχεδιασμό από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη σκιά της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί σε αυτή την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm». Ο ίδιος υπογράμμισε πως όταν εκδηλώνεται τέτοια επίθεση στα γραφεία ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και κατά μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, τότε χάνεται το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

«Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση οφείλουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, για να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είπε ότι πρόκειται για σημαντικό και εθνικό θέμα: «Την προηγούμενη Πέμπτη, στη συνάντηση μου με τον κ. Παυλόπουλο, ζήτησα να υπάρχει εθνική συνεννόηση (…) χρειάζεται να υπάρξει λύση, όχι ντε φάκτο διχοτόμηση», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας και συμπλήρωσε ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει. Χαρακτήρισε την Τουρκία και τον Ερντογάν ως απρόβλεπτους παράγοντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Εθνική συνεννόηση χρειάζεται σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν το έχει πράξει. «Μόνη της διαπραγματεύτηκε το χρέος και πήρε μια συμφωνία κατώτερη και από εκείνη του 2012, πολλές φορές δεν ενημερώνει παρά την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη», υποστήριξε. Ερωτηθείς για την αξιολόγηση απάντησε: «Τα δεδομένα που έχω δεν με κάνουν αισιόδοξο ότι θα κλείσει άμεσα», εκτίμησε και συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν αλλάξει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 όπως, και δεν μπορεί να κλείσει με τις απαράδεκτες απαιτήσεις στα εργασιακά όπως είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. «Πρέπει να κλείσει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Αναφερθείς στην κεντροαριστερά, είπε ότι οι χρόνιες συζητήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο. «Ορισμένοι δεν κατανοούν ότι χρειάζεται ενότητα και ανανέωση», σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο είπε ότι τα εκλογικά ποσοστά του προέρχονται από τη δεξαμενή της κεντροαριστεράς, αλλά η πολιτική που ασκεί δεν έχει σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία.