Την εκτίμηση του πως η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς μια θετική εξέλιξη για τη χώρα μας αλλά, κυρίως, επιβάλει σε όλους μας να αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες που μας αναλογούν, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm.

«Αν αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω ενός δημοψηφίσματος, τότε ας προχωρήσουμε για να αποφασίσουν οι πολίτες», τόνισε ο υφυπουργός.

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Κουκουλόπουλος αναρωτήθηκε: «Φαντάζεστε να πάμε σε εκλογές και να βγει ο κ. Σαμαράς να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση»;

Ερωτώμενος σχετικά με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αίτημα που καταθέτουν σήμερα πολλοί, ακόμα και μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός επεσήμανε πως για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα βασικά σημεία και να ξεκαθαρίσουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ευθύνη τι ακριβώς θέλουμε. Κάτι τέτοιο όμως, πρόσθεσε, δεν συμβαίνει σήμερα, αλλά δυστυχώς δεν έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας, η οποία δεν διαθέτει την πολιτική κουλτούρα των συγκυβερνήσεων.

Ανέφερε δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός πως υπάρχουν σήμερα, και από πολλές πλευρές, πολύ έντονα φαινόμενα διαφόρων να βγάλουν τον εαυτό τους απ΄ το κάδρο των ευθυνών, είτε πρόκειται για πολιτικές δυνάμεις και ανθρώπους της πολιτικής, είτε για ομάδες πολιτών.