Κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές, μπροστά στον κίνδυνο της πλήρους απαξίωσης του κόμματος, σπρώχνουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε συγκυβέρνηση, εκλογές και αποχώρηση από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο χρόνος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, φαίνεται πως μηδενίζεται.

Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η Real News, oι κινήσεις διαδοχής άρχισαν την περασμένη Κυριακή με το κείμενο των «τριών», ενώ και οι υπόλοιποι δελφίνοι αναγκάζονται να βγουν στο προσκήνιο και να λάβουν θέση. Κορυφαίοι υπουργοί προτείνουν στον πρωθυπουργό την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χ.Καστανίδης τάσσεται ευθέως υπέρ των πρόωρων εκλογών. Το ίδιο στηρίζει και ο Δ.Ρέππας, αλλά και ο Κ.Σκανδαλίδης.

Όσο για τον Ευ. Βενιζέλο, πολλοί εκτιμούν ότι η Σύνοδος Κορυφής και η εκταμίευση της 6ης δόσης θα σημάνει και τον τερματισμό της κοινής του πορείας με τον Γ.Παπανδρέου. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει ως συμμάχους, τη Β.Παπανδρέου και τον Μ.Ανδρουλάκη.

Την ίδια ώρα γίνονται ζυμώσεις στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για την κατάθεση κειμένου που θα ζητά από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε συγκυβέρνηση ή εκλογές.