«Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει σαφές ότι θα υποστηρίξει την προσπάθεια να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι και σαφώς σε αυτούς περιλαμβάνεται η προσπάθεια απομείωσης του χρέους», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκη Κεραμέως. Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ανέφερε:  «Μακάρι να έρθει ο κ.Τσίπρας και να ανακοινώσει ότι “κούρεψε” το χρέος, θα τον στηρίξουμε προς αυτή την κατεύθυνση, κανείς από τους 300 βουλευτές δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μία απομείωση».

Παράλληλα όμως επέμεινε στην πάγια θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και την ώρα που δίνεται αυτή η μάχη κι ας είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, καθώς όπως υπογράμμισε η ζημιά που θα προκληθεί είναι πολύ μικρότερη από αυτή της σημερινής διακυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έπρεπε να ζητάει εκλογές, καθώς υπάρχουν πολύ δύσκολα θέματα ανοιχτά, θα έπρεπε να προτιμάει να περιμένει αλλά υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε απασχόληση και επενδύσεις», επισήμανε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά στην επίσκεψη Ομπάμα, σημείωσε ότι είναι σημαντική και θύμισε ότι και πέρυσι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με τους δανειστές, που οδήγησε στην νέα συμφωνία, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πιέσει υπέρ των ελληνικών θέσεων, «έτσι και σε αυτή την περίπτωση «προσδοκούμε κάτι για το χρέος, είναι καίριο ζήτημα», τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Τα άμεσα προβλήματα, όπως είπε, «είναι στην πραγματική οικονομία, όπου τα νέα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ δείχνουν μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας τον Οκτώβριο, αλλά και σε σχέση με τις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες που κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9 δισ. Ευρώ».