Την καταδίκη του εκφράζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ειδικός φρουρός. Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν θα επηρεαστούν στο ελάχιστο οι σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον τραυματία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση. Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών. Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες».

Τι συνέβη στη Γαλλική Πρεσβεία

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα στις 4:45 τα ξημερώματα στον αστυνομικό-σκοπό της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά.

Όπως ήδη αναφέρθηκε το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή και το περιστατικό προκαλεί ανησυχίες ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες τόσο Βουλής, όσο και της πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας. Τόσο στη Γαλλική Πρεσβεία, όσο και ακριβώς απέναντι στη Βουλή υπάρχει μόνιμη αστυνομική δύναμη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δράστες να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στα όρια της περιοχής των Εξαρχείων μια μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για να διαπιστωθεί αν ήταν αυτή στην οποία επέβαιναν οι δράστες.