Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε στους συνεργάτες του ότι προτίθεται να θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι προτίθεται να μην αναγνωρίσει αποφάσεις από μια κυβέρνηση, που, όπως υποστήριξε, δεν κρατά την κυριαρχία της χώρας στα χέρια της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε σε αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος «εκποιείται».

Δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για το ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και Γερμανίας μετέθεσαν για το τέλος Οκτωβρίου την απόφασή τους για την σωτηρία της χώρας, και έκανε παραλληλισμό με την 28η Οκτωβρίου «όταν ο λαός μας είπε το μεγάλο ‘Όχι” στους ξένους κατακτητές», όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης στους συνεργάτες του.

Επίσης επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που εγκατέλειψαν πριν από 24 μήνες τη χώρα στην τύχη της, τώρα εμφανίζονται ως τιμητές και μάλιστα προτείνουν και λύσεις».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επανέλαβε την πρόταση του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σύμφωνα με αυτή προτείνεται η επαναγορά του ελληνικού χρέους από έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό, η παροχή χάρητος μέχρι πέντε χρόνια, διάστημα κατά το οποίο η χώρα δεν πληρώνει τίποτα, αλλά αναδιοργανώνεται, και στη συνέχεια την πληρωμή 10 δισεκατομμυρίων ευρώ κατ΄έτος μέχρι την οριστική αποπληρωμή.

Όπως είπε στους συνεργάτες του «εάν η χώρα μας είναι κυρίαρχη της τύχης της, μπορεί να αξιοποιήσει τον δημόσιο πλούτο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να αποπληρώσει το χρέος».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του σήμερα στο ραδιόφωνο του «Real FM» επανέλαβε μεταξύ άλλων την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει το ανάστημα της απέναντι στα κελεύσματα της Τρόικας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αυτό δεν γίνεται από ένα κόμμα, και οποιοδήποτε άλλο κόμμα μόνο του το προσπαθήσει αυτό θα αποτύχει. «Πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε, τι διεκδικούμε αλλά και τι και πόσο μπορούμε. Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Υποστήριξε ακόμη ότι η χώρα μας έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία και πως «όλα αυτά που γίνονται σήμερα γίνονται με εντολή άλλων και ιδιαιτέρως των Γερμανών. Ο ίδιος ο κ. Ρέσλερ το είπε πριν λίγες μέρες. Οι Έλληνες έχουν χάσει κομμάτι της εθνικής τους κυριαρχίας. Το ίδιο μας ζητούσε και ο Μουσολίνι στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και κάναμε πόλεμο».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη εάν γίνουν τώρα εκλογές «θα είναι εκβιαστικές εκλογές», αλλά όπως είπε τώρα αυτό που προέχει είναι «να σχηματίσουμε μια οικουμενική κυβέρνηση, με μια προσωπικότητα για πρωθυπουργό -την οποία και πρέπει να την βρούμε- και αφού βάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης, αφού μπουν όλα στην σειρά τους, μετά πάμε σε εκλογές με ηρεμία».