Κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή με επικεφαλής όχι τον Γ. Παπανδρέου αλλά κάποια προσωπικότητα που όπως είπε «ας ψάξουμε να την βρούμε» προτείνει ο Γ. Καρατζαφέρης.

Αυτή η κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ θα διαπραγματευθεί για το χρέος μη δεχόμενη την λύση του «κουρέματος» λύση που όπως είπε ισοδυναμεί με χρεοκοπία.

Ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στον real fm και τον Ν. Χατζηνικολάου προανήγγειλε ότι θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας όλων των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Ρέσλερ και Φουκς περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν ο Μουσολίνι μάς απείλησε εμείς κάναμε πόλεμο»…

Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη, στην οικουμενική κυβέρνηση θα ηγείται μία προσωπικότητα και στη συνέχεια μαζί με τους πρώην πρωθυπουργούς θα συζητήσει τη «γραμμή», με την οποία θα διαπραγματευτεί η χώρα μας με τους δανειστές της.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι όταν αισθάνθηκε την κρίση, εγκατέλειψε την εξουσία υπό την πίεση του αιτήματος για εκλογές από τον κ. Παπανδρέου. Για το χρέος πρότεινε τη διαχείριση του από έναν ευρωπαϊκό οργανισμό με περίοδο χάριτος πέντε ετών στην Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στο κράτος και με την πληρωμή 10 δισ. ευρώ ετησίως για την αποπληρωμή του.