Πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη), στη Βουλή συνεδρίασε το Διαθεσμικό Όργανο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή υπουργών, στελεχών από την κοινοβουλευτική ομάδα και τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία για το φθινόπωρο και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς οι συσκέψεις για το θέμα αυτό στο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς, αλλά και η επικοινωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν είναι ακόμη απόλυτα ικανοποιημένος από τις προτάσεις των συνεργατών του, αναζητώντας το «κάτι παραπάνω» που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παράλληλα, με δεδομένο ότι η ΔΕΘ μετατέθηκε για τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, το πρώτο Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με τα «γενέθλια» του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτεμβρίου σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί για μία εκδήλωση που θα σημάνει την επιστροφή στην κοινωνία που επιθυμεί ο πρωθυπουργός.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε για αρκετή ώρα με πολλά στελέχη στο Διαθεσμικό και άκουσε με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις και τα παράπονά τους…