Καζάνι που βράζει θυμίζει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων.

Η ένταση κορυφώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αρχικώς με φραστικές επιθέσεις βουλευτών κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Η. Μόσιαλου και με αφορμή τις δηλώσεις του της προηγούμενης ημέρας, ενώ λίγη ώρα αργότερα το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης σειρά επαφών με βουλευτές, ενόψει των ψηφοφοριών των επομένων ημερών και εβδομάδων, σε μία προφανή προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε με τη σειρά τους στους βουλευτές, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, λέγοντας «δε μας πιστεύει κανείς στην Ευρώπη», χαρακτήρισε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας «μικρής δημοσιονομικής απόδοσης, τη τάξης των 200 εκατ. ευρώ» και απολογήθηκε λέγοντας ότι «με το μέσο όρο του αφορολόγητου στην Ευρώπη τα 5.000 ευρώ, δε μπορούσαμε να τον κρατήσουμε πιο ψηλά».

Ο Πρωθυπουργός συναντά σήμερα βουλευτές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, κινούμενος πάντα στην ίδια τακτική τού να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες κατά τη φάση της ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή.

Αριστερή Πρωτοβουλία: «Αντίδραση προς όλους»

Σε αυτό το κλίμα, η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠαΣοΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ των άλλων υπογραμμίζονται τα εξής: «Η σωτηρία της χώρας στη παρούσα στιγμή εξαρτάται κυρίως από την απομάκρυνση των ανικάνων και όλων όσων συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σ’ αυτή την κατάσταση της μονόδρομης πολιτικής της λιτότητας. Η αντίδραση μας θα είναι προς όλους και σε όλους τους τόνους. Η ανοχή τελείωσε. Τώρα ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».