Ο εκλογικός νόμος και η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών ήταν τα δυο σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη στο “STAR” κεντρικής Ελλάδας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε για τον εκλογικό νόμο, ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μπερδέψει τα πράγματα και εν τέλει, να εξαπατήσει.
«Έχει κανείς Έλληνας αμφιβολία, αν ο κ. Τσίπρας ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, θα έφερνε εκλογικό νόμο τώρα; Δεν θα έφερνε. Θα έμενε με τις 50, όπως έμεινε το καλοκαίρι. Πέρυσι το καλοκαίρι, είχε υποσχεθεί ότι θα συζητήσουμε για νέο εκλογικό νόμο και το είχε πει μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν το έκανε. Γιατί δεν το έκανε; Γιατί σου λέει, είμαι μπροστά, θα πάρω τις 50 έδρες, γιατί να νοιάζομαι… Τώρα που είναι πίσω στα γκάλοπ, φέρνει ένα νόμο για να καταργήσει τη δύναμη του πρώτου κόμματος. Εννοώ, ότι δυστυχώς ο σχεδιασμός του κ. Τσίπρα, είναι πάντα με βάση τη μικροπολιτική. Με βάση το κομματικό συμφέρον. Και είναι κάτι που η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ ακριβά». Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Θοεδωράκης μίλησε για μία αστεία ιστορία η οποία εξελίσσεται σε μία μεγάλη φάρσα.
«Το κάθε κανάλι δεν είναι απλά μια επιχείρηση, είναι ένα μέσο που επηρεάζει τη συνείδηση του κόσμου. Άρα σε ενδιαφέρει φυσικά να έχει νόμιμη οικονομική επιφάνεια εκείνος που διεκδικεί ένα κανάλι, αν είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος, αλλά να έχει και μια πρόταση που να αφορά τον πολιτισμό, την ειδησεογραφία. Όταν βλέπεις εδώ ότι καταθέτει αίτηση ένας άνθρωπος που έχει κάποια χρήματα αλλά και έξι στελέχη που θα φτιάξουν το κανάλι, τα οποία είναι υπάλληλοι ενός υπουργού της κυβέρνησης, υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ποιος, ακόμη και Συριζαίος, θα πει ότι σταματάμε την εξάρτηση της τηλεόρασης από την πολιτική και τη διαπλοκή; Είναι δυνατόν;… Γιατί θα μου πεις και οι παλαιότεροι δεν κάναν κάτι τέτοια κόλπα; Δεν βάζαν κάποιους δικούς τους σε κάποιες θέσεις; Αλλά κρυβόντουσαν, φοβόντουσαν μην αποκαλυφθεί. Εδώ έχουμε μια αίτηση που λέει: έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα είναι οι άνθρωποι που θα διοικήσουν ένα κανάλι. Το δεχόμαστε αυτό; Το δέχεται αυτό ο αγνός ο αριστερός ψηφοφόρος;»