Τη διενέργεια εκλογών μόνον εξαιτίας κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος, βλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «Σάμος», εκτίμησε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ επιθυμούν αυτή την στιγμή εκλογές, λέγοντας πως «γνωρίζουν πολύ καλά πως θα καταποντιστούν και τα δύο σε μια εκλογική αναμέτρηση» και πρόσθεσε:

«Εκλογές βλέπω να γίνονται μόνον αν τις επιβάλλουν κάποια απρόοπτα και απρόβλεπτα γεγονότα, που μπορούν να προκύψουν από μια κοινωνική αναστάτωση, τα οποία κάποιοι από την αριστερά την πριμοδοτούν. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα δώσει την απάντησή του. Θα τους κάνει να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν σε λύσεις που μπορούν να σώσουν την πατρίδα».

Ο κ. Καρατζαφέρης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός, Οι εξουσίες του έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και η Ελλάδα είναι καρφωμένη με την πλάτη στον τοίχο», χαρακτήρισε τραγική «την ομολογία πως δεν λειτουργεί το κράτος» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί πλήρως».

Επιτέθηκε, επίσης, στον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι «μετά την “τσάμπα μαγκιά” του κ. Βενιζέλου στην τρόικα, μαγκιά που έγινε ώστε να υπάρχει επικοινωνιακά κάτι να δείξει το ΠΑΣΟΚ στα γενέθλιά του στις 3 Σεπτεμβρίου, δεν λειτουργεί τίποτε», ενώ υποστήριξε ότι η χώρα μας «σώθηκε την τελευταία στιγμή δίκην… Ερντογάν».

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας, ο καισαρισμός του Νταβούτογλου και ο νασερισμός του κ. Ερντογάν δημιούργησαν ένα εύφλεκτο τοπίο στη Μέση Ανατολή» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι «η Αμερική τότε διαπίστωσε ότι είναι ρευστό το τοπίο στην περιοχή και σίγουρος και σταθερός σύμμαχος είναι η Ελλάδα».

«Το είδε βέβαια και με την προσπάθεια που έγινε στη Λιβύη, ότι αν δεν ήταν η Σούδα θα ήταν εξαιρετικά επισφαλές το αποτέλεσμα. Έτσι η Αμερική παρενέβη υπέρ της Ελλάδος. Πολιτικά σωθήκαμε το τελευταίο λεπτό» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στους λαθρομετανάστες, λέγοντας ότι «όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα τους διώξουμε. Δεν τους καλέσαμε, δεν μπορούμε να τους σηκώσουμε στην πλάτη μας» και υποστήριξε ότι «από τους λαθρομετανάστες φεύγουν 12 δισεκατομμύρια το χρόνο για τις χώρες τους. Αυτό οικονομικά δεν είμαστε σε θέση να το αντέξουμε».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας και υποστήριξε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα επιδιώκουν μέσω αυτής «τον έλεγχο του εκλογικού σώματος, την ισχυροποίηση των πελατειακών σχέσεων των κομμάτων». «Με την εργασιακή εφεδρεία τα δυο κόμματα θέλουν να μπορούν να ελέγχουν ποιος θα παραμένει και ποιος θα φεύγει, θα χάνει την δουλειά του. Έτσι θα κρατούν όμηρους τους πελάτες ψηφοφόρους», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στην πορεία του κόμματός του και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΛΑΟΣ θα γίνει κυβέρνηση της χώρας. «Εμείς σαν κόμμα έχουμε προτάσεις, έχουμε πρόγραμμα, έχουμε καθαρή σκέψη και σοβαρότητα. Δεν συμμετείχαμε ποτέ σε κανένα σκάνδαλο, δεν βρεθήκαμε ποτέ μπλεγμένοι καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο Ελληνικός λαός θα μας ανταμείψει για την στάση μας αυτή και θα μας αναθέσει το καθήκον να οδηγήσουμε τη χώρα από την καταστροφή στην σωτηρία», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.