«Κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη. Κάθε φορά θα διευρύνετε η ελευθερία κινήσεων μας. Θα υπάρχουν συγκρούσεις και διαφορές. Εμείς δεν έχουμε συμφέρον να καθυστερήσουμε την επόμενη αξιολόγηση. Εγώ θέλω να δημιουργήσω μια σταθερότητα έτσι ώστε να μπορούν οι άλλοι υπουργοί να μπορούν να κάνουν αλλαγές στους τομείς ευθύνης τους και να είναι περήφανοι σαν αριστεροί. Για να μπορέσει να πει και ο κόσμος πως ναι, συμβιβάστηκαν στην αρχή αλλά τελικά μπόρεσαν και έκαναν κάποια πράγματα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.

«Μέχρι τώρα είχαμε ένα ΔΝΤ που ήταν σκληρό στα μέτρα αλλά μαζί μας στο θέμα του χρέους και τους ευρωπαίους που ήταν πιο χαλαροί στα μέτρα αλλά δεν έκαναν τίποτα για το χρέος. Και τι έμενε στο τέλος; Ούτε για το χρέος κάναμε κουβέντα και τα σκληρά μέτρα παίρναμε» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Το ΔΝΤ θα μπει στο πρόγραμμα αν γίνουν και άλλα θετικά βήματα. Ως πανεπιστημιακός και ως υπουργός λέω πως αυτό το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή λύση χωρίς το ΔΝΤ. Αντιλαμβάνομαι, όμως, τους προβληματισμούς των ευρωπαίων».

«Αν ο κόσμος περιμένει μόνο για την μείωση της φορολογίας να μην μας ψηφίσει. Όσα λεφτά θα κερδίζουμε στο εξής θα πηγαίνουν και σε νοσοκομεία και στα σχολεία και στη μείωση της φορολογίας και παντού. Δεν είναι μόνο οι φόροι. Είναι και η κοινωνία που μετά από τόσα χρόνια πρέπει να στηριχθεί» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Δεν θα μπει ποτέ κόφτης. Ο κόφτης θα μπει αν δεν πιάσουμε τους στόχους μας. Για εφέτος είναι 0,5% πλεόνασμα και θα τον πιάσουμε».