Αποδραματοποιεί η κυβέρνηση την αποψινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Παπανδρέου.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο 24h.gr, υποστηρίζει ότι δεν περιμένει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις προς την αρνητική ή τη θετική κατεύθυνση και πως αυτές θα προκύψουν μετά το Γιούρογκρουπ το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα που ξεκινούν και πάλι, αλλά και τη συνάντηση Παπανδρέου – Λαγκάρντ στην Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα (η επικεφαλής του ΔΝΤ θα συναντηθεί και με τον κ. Βενιζέλο στις 22 του μήνα).

Η ίδια πηγή εκφράζει βεβαιότητα ότι η Ελλάδα δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εκταμίευση της έκτης δόσης, πως το βάρος πέφτει στην άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων, ώστε να μη μεταφερθεί η ίδια πίεση για την έβδομη δόση του Δεκεμβρίου και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι η Ευρωζώνη (και ιδιαίτερα η Γερμανία) θα πειστεί από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κάνει όλα όσα έχει δεσμευθεί ώστε να προχωρήσει κανονικά και η εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που – όπως διευκρινίζει – είναι και το «μεγάλο και τελικό στοίχημα».

Στρατηγικός στόχος του πρωθυπουργού κατά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη, είναι να δεσμευθούν Μέρκελ και Σαρκοζί ότι αν η Ελλάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, τότε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα εφαρμοστεί κανονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου στην συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα ζητήσει την «εδώ και τώρα» υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί (ρίχνοντας το βάρος στην εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στο άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και στις πρώτες αποκρατικοποιήσεις) για να παρουσιάσει αυτές τις αποφάσεις στην τηλεδιάσκεψη.

Πηγή: www.24h.gr