Τίποτα πλέον δεν φαίνεται να θυμίζει στις σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου – Ανδρέα Λοβέρδου τις παλιές καλές ημέρες. Τότε που οι δύο πολιτικοί ενωμένοι συνέθεταν ένα δυναμικό δίδυμο προς την κατεύθυνση κατάκτησης της εξουσίας στο τότε αντιπολιτευόμενο κόμμα του ΠΑΣΟΚ απέναντι από τον σημερινό πρόεδρο και πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Αφορμή για το ράγισμα των μεταξύ τους σχέσεων κατά μερικούς είναι η προσωπική αρχηγική πλέον φιλοδοξία του υπουργού Υγείας. Κατ’ ‘άλλους όμως το γυαλί έχει ραγίσει λόγω πολιτικών επιλογών του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος φαίνεται να μην είναι στο πεδίο και περιβάλλον που επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση, η έκρηξη Βενιζέλου στην διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος εχθές περί «χαρτοπαικτικού χαρακτήρα της πολιτικής» είχε σαφέστατα να κάνει με την επισήμανση Λοβέρδου το Σάββατο στον υπουργό Οικονομικών πως «για να κάνεις μπλόφα (σ.σ. εννοώντας την εκδίωξη της Τρόικας) χρειάζεται να έχεις και κρυφούς άσους».

Πάντως είναι βέβαιο πως ο Ανδρέας Λοβέρδος χαράσσει πλέον μια προσωπική γραμμή, έχοντας ανοικτά απέναντι του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μια γραμμή δυναμική, χωρίς γωνίες καθώς στόχος του υπουργού Υγείας είναι να οικοδομήσει ένα αρχηγικό προφίλ σε βάρος του άλλοτε συναγωνιστή του. Από τη δική του μεριά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος άμεσα θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίβαρο σε σχέση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς χρειάζεται τα ισχυρά ερείσματα του άλλοτε συνοδοιπόρου του στην αχανή Β’ Αθήνας. Μια πρώτη επαφή που τις τελευταίες ημέρες ο κ. Βενιζέλος έχει κάνει είναι με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο οποίος όμως ακολουθεί μια άλλη στρατηγική. Επίσης γέφυρα έχει ρίξει ο κ. Βενιζέλος και στον Χάρη Παμπούκη για την επόμενη ημέρα στο κίνημα αλλά και στον Γιάννη Ραγκούση. Όπως και να έχει η σχέση Βενιζέλου – Λοβέρδου άλλαξε, με αποτελέσματα που είναι απρόβλεπτα για το ΠΑΣΟΚ και τις ισορροπίες του.