Στήριξη στις επιλογές της κυβέρνησης είδαν στο Μαξίμου από τη στάση των (περίπου 25) βουλευτών που μίλησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι από τα όσα είπαν οι βουλευτές δεν έλλειψε η έντονη κριτική, ενώ κυριάρχησε κλίμα αμηχανίας και προβληματισμού για τη συνέχεια, καθώς φάνηκε ότι οι παρεμβάσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν την αγωνία που εξέφρασαν οι ομιλούντες.

«Πότε θα μπει πάτος στο βαρέλι; Ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας», ανέφερε για τα συνεχή μέτρα, η Μ. Θεοχάρη. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τα ράβε – ξήλωνε που έχουν ανατρέψει τον οικογενειακό προϋπολογισμό», προειδοποίησε η Κ. Περλεπέ – Σηφουνάκη.

«Κανείς από εμάς δε θα αναλάβει το ρίσκο να οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση, αλλά εξηγήστε μας πως γίνεται κάθε φορά τα ερωτήματα να είναι πιο δραματικά και τα μέτρα πιο σκληρά», ρώτησε ο Ν. Σαλαγιάννης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτε για να φτιάξει τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. «Υπάρχει μετρολαγνεία και η συνεχής αναφορά σε μέτρα που έχουν ψηφιστεί αλλά δεν υλοποιούνται έχει κάνει τα μέτρα …χιλιόμετρα», είπε ο Α. Μακρυπίδης και πρότεινε να είναι από το 2011 και όχι μόνο το 2012 σε δόσεις το έκτακτο τέλος στα ακίνητα.

«Δεν έχουμε απαντήσεις στην κριτική ότι στα εισπρακτικά μέτρα είμαστε καλοί, αλλά στα δύσκολα, όπως κλειστά επαγγέλματα, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και αποκρατικοποιήσεις δεν είμαστε», είπε ο Πυθαγόρας Βαρδίκος.

«Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που μειώνονται μισθοί», είπε η Μ. Κυριακοπούλου. Για «μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το ΠΑΣΟΚ», μίλησε ο Δημήτρης Καρύδης, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες έβαλαν πλάτη για τη σωτηρία της χώρας, αλλά, λαμβάνονται συνεχώς νέα μέτρα, η κοινωνική δικαιοσύνη γίνεται όλο και λιγότερο ορατή».

«Περιμένω την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, περιμένω την υλοποίηση τεσσάρων αποκρατικοποιήσεων ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τα έκτακτα μέτρα μπορούν να γίνουν αποδεκτά υπό την προϋπόθεση ότι υλοποιούμε παράλληλα αυτά που ψηφίσαμε», είπε η Κατερίνα Μπατζελή.

«Ο πόλεμος στον οποίο οδηγηθήκαμε, αν χαθεί θα σημάνει και εθνική καταστροφή», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος για άλλη μία φορά έβαλε κατά των ιδιωτικών καναλιών, όταν μίλησε για «αίσχος της ιδιωτικής τηλεόρασης» όπως κατάντησε στα χέρια «έξι – επτά επιχειρηματιών», ορισμένοι εκ των οποίων εκβίαζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για να τους δώσει άδειες, τις οποίες πήραν μετά «επί Μητσοτάκη» και έστησαν στον τοίχο τον πρώην πρωθυπουργό.

Πηγή: 24h.gr