«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δει να αποτυγχάνουν όλες οι στρατηγικές του. Ξεκίνησε με το «Φύγετε», τώρα προσπαθεί να πορευτεί με το «Παραιτηθείτε»…αύριο κανείς δεν ξέρει», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρ/Σ «Παραπολιτικά». Η κ. Σβίγκου έκανε λόγο για εκφυλισμό της πολιτικής πρότασης της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «κομματικά, η ΝΔ ψαρεύει σε θολά νερά και ψάχνει να βρει καταφύγιο», ούσα σε μια κατάσταση win-win.

Ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί η κυβέρνηση απέναντι στο «Παραιτηθείτε», η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι αυτό που γίνεται είναι ότι διατυπώνεται μια πολιτική κριτική και στα συνθήματα των «Παραιτηθείτε» και ως προς το πολιτικό πλαίσιο του καλέσματός τους. «Δικαίωμα στην πολιτική κριτική έχουν όλα τα κόμματα», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι είναι λάθος οι όποιες συγκρίσεις του «Παραιτηθείτε», με κινήματα όπως αυτά των Πλατειών που είχαν πραγματικά κοινωνική δυναμική. «Οι διαδηλώσεις που έγιναν και το Νοέμβριο του 2012 και που γίνονταν και πριν, και με τις πλατείες, ήταν η κορύφωση μιας τεράστιας κοινωνικής αντίδρασης, μιας αντίδρασης και στη μνημονιακή πολιτική και στην αποδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος κ.ο.κ.», σημείωσε η Ράνια Σβίγκου.

«Κανείς δεν λέει ότι είναι ακροδεξιό το αίτημα να γίνουν εκλογές», είπε ακόμη, σημείωσε όμως ότι «αυτό που είναι ακροδεξιό, είναι να υπάρχει αυτή τη στιγμή μια κατασκευή ενός τεχνητού κλίματος πόλωσης, με αναφορές περί εθνικοσοσιαλιστών». Ταυτόχρονα επισήμανε για τη ΝΔ, ότι από τη μία ο αντιπρόεδρός της, καλεί επίσημα τον κόσμο να παρευρεθεί από την άλλη υπάρχουν βουλευτές που προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις, όπως ο κ. Φορτσάκης ή ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Καραμανλής οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους λέγοντας ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει πολιτική κριτική στα πεζοδρόμια και με το μαινόμενο πλήθος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην προβολή που επιφυλάσσουν τα ΜΜΕ στο «Παραιτηθείτε». «Νομίζω ότι υπάρχει μια υπερβάλλουσα προβολή από πλευράς των ΜΜΕ», παρατήρησε επίσης η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε, ότι ο βαθμός προβολής της κινητοποίησης αυτής δεν έχει να κάνει με προηγούμενες περιόδους, όπου υπήρχαν συγκεντρώσεις όπου συστηματικά είτε αποσιωπούνταν από τα ΜΜΕ είτε απαξιώνονταν οι διαμαρτυρίες.