Τα πυρά του στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη έστρεψε σήμερα το ΠΑΣΟΚ, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με τη σημερινή συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη «μέγα χορηγό της σημερινής συγκέντρωσης» και του επισημαίνει ότι «καλό θα ήταν να μην μπερδεύει το ΠΑΣΟΚ τις καθεστωτικές του αντιλήψεις και την πολιτική του θολούρα».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Φίλης αποτελεί με τις καθεστωτικές δηλώσεις του και με τα καμώματά του, τον «μέγα χορηγό» της σημερινής συγκέντρωσης. Γι’ αυτό και οι οργανωτές πρέπει να του στείλουν λουλούδια. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ καθαρές θέσεις, διατυπωμένες με σαφήνεια, επιχειρήματα, αξιοπιστία. Καλά θα κάνει ο κ. Φίλης να μην μπερδεύει το ΠΑΣΟΚ με τις καθεστωτικές του αντιλήψεις και την πολιτική του θολούρα».

Αυτά είχε πει ο υπουργός το πρωί σχετικά με τους «Παραιτηθείτε»:

«Μιλήσαμε και κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε ότι πίσω από τη συγκέντρωση υπήρχε η ΝΔ. Κρυβόντουσαν και πήγαιναν μουλωχτά να κάνουν συγκέντρωση. Τώρα, αναγκάστηκαν να βγουν δημόσια και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Επίσης, με την παρέμβαση αυτή αναγκάσαμε και άλλα κόμματα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. να τοποθετηθούν. Το μεν ΠΑΣΟΚ να πάρει ρητές αποστάσεις, το δε Ποτάμι να προσπαθεί κι αυτό να οριοθετηθεί από αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα, κατορθώσαμε να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα -γιατί γίνονται λαθροχειρίες- ότι είναι άλλο πράγμα το κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες και άλλο αυτό που γίνεται σήμερα. Οι αγανακτισμένοι ήταν ένα ευρωπαϊκό, με ρώμη, ρεύμα κατά της λιτότητας και υπέρ της δημοκρατίας, δεν ήταν καπελωμένες καταστάσεις».