Την εκτίμηση ότι αυξάνονται οι πιθανότητες των πρόωρων εκλογών μετά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έκανε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης.

«Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι τραγικά αποδυναμωμένη στην λαϊκή απήχησή της, με σοβαρά προβλήματα εσωτερικής συνοχής, με ένα προφανές έλλειμμα αυτοπεποίθησης καθώς ο πρωθυπουργός είναι εξαφανισμένος εδώ και εβδομάδες. Έχει τελειώσει το λάδι στο καντήλι της χρονικά. Ο πολιτικός της χρόνος είναι ελάχιστος και για αυτό δυναμώνουν τα σενάρια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που είναι αδύνατον να προκύψουν χωρίς εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα λέγοντας πως «με τις χθεσινές ανακοινώσεις το ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα ένα τολμηρό και κυνικό βήμα υιοθέτησης μιας σκληρά δεξιάς και νεοφιλελεύθερης ατζέντας, κλέβει ουσιαστικά, ακόμη πιο χοντρά, το πρόγραμμα και την πολιτική των αμιγώς δεξιών και νεοφιλελεύθερων».

Επέκρινε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σημειώνοντας πως επέδειξε «σταθερότητα υδραργύρου» και πρόσθεσε «όσα ανακοίνωσε και διέρρευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής, και στην συνέχεια με την επίσημη συνέντευξη τύπου ο κ. Βενιζέλος τα αναίρεσε πλήρως ο χθεσινός Βενιζέλος υποχωρώντας κατά κράτος και αναιρώντας παλαιότερες κυβερνητικές επιδιώξεις, ρυθμίσεις, δεσμεύσεις, υπό το κράτος του τελεσιγράφου του κ. Σόιμπλε».