Διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι προβλέπεται να οδηγηθούν σε εργασιακή εφεδρεία 50.000 εργαζόμενοι του δημόσιου και ευρύτερου τομέα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβότης.

Είναι «ουρανοκατέβατο» αυτό που γράφεται, δήλωσε χαρακτηριστικά , σε συνέντευξή του το πρωί στη ΝΕΤ. Ο κ. Πλασκοβίτης, υπογράμμισε επίσης ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν θ΄αφορά μονίμους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα, των περιφερειών και των δήμων, ενώ είπε ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνει επί της ουσίας.

Ο γγ του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, επισήμανε ότι ζητούν να προχωρήσουν τα διαρθρωτικά έργα τα οποία έχουν νομοθετηθεί ωστόσο δεν έχουν μπει σε εφαρμογή ακόμη, όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο το χαρακτήρισε ριζική τομή για τη δημόσια διοίκηση, γιατί περιέχει σημαντικές αλλαγές όπως στο βαθμολόγιο. Ο κ. Πλασκοβίτης τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα δημιουργήσει οφέλη από την εφαρμογή, ενώ όπως είπε προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν κίνητρα αποδοτικής συμπεριφοράς των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση αλλά και να εξομαλυνθούν οι μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε υπουργεία.

«Η αλλαγή αυτή όμως δεν θα γίνει απότομα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ. Την ερχόμενη εβδομάδα όπως είπε θα συζητθεί το σχέδιο νόμου στο υπουργικό Συμβούλιο.