Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, έχουν αυτή την ώρα τα στελέχη της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για νέα φορολογικά μέτρα, αλλά αντιθέτως συζητούν προτάσεις για ανάσχεση της ύφεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τροϊκανοί πιέζουν για είσπραξη οφειλών και για πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς θεωρούν ότι δεν έχουν γίνει αρκετά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης τίθενται κυρίως οι κυβερνητικές δράσεις στο σκέλος της περικοπής των δαπανών και της προώθησης των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων (π.χ. νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, κ.λπ.).

Στο σκέλος των εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την πλήρη απόδοση έως το τέλος του έτους των έκτακτων φορολογικών μέτρων, που θα μειώσουν τις αποκλίσεις του προϋπολογισμού, ενώ ειδικό βάρος θα δοθεί στη μείωση της φοροδιαφυγής και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.