Υπό την πίεση των εκπροσώπων της τρόικας οι οποίοι ήδη μιλούν για σοβαρές καθυστερήσεις αλλά και αρρυθμίες ο πρωθυπουργός συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με βαριά ατζέντα έξι νομοσχεδίων που πρέπει άμεσα να ψηφιστούν.

Την ίδια στιγμή και ενώ το τεχνικό επιτελείο των ελεγκτών της τρόικα , ψιθυρίζει ήδη «την ανάγκη και νέων μέτρων» ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αντιμετωπίσει μια ακόμα κυβερνητική κρίση με τους Γ. Ραγκούση και Δ. Ρέππα να ανοίγουν και πάλι δημόσια κόντρα αφορμή την απόφαση του ΣΤΕ για τα κλειστά επαγγέλματα.

Χθες με παρέμβαση του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μια ανακοίνωση απόλυτης ισορροπίας όμως τίποτα δεν βεβαιώνει ότι οι δύο υπουργοί ηρέμησαν και ότι σήμερα το θέμα δεν θα τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Πηγές του μεγάρου Μαξίμου πάντως δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει μέσα στο υπουργικό συμβούλιο από τους δύο υπουργούς να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσουν τις προσωπικές κόντρες εν ώρα κρίσεις» αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην υπουργική καρέκλα δεν υπάρχει… μονιμότητα.