Πολύ θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε τη συγχώνευση Alpha και Eurobank, ο πρώην υφυπουργός, Πέτρος Δούκας, ο οποίος, όμως, εκτίμησε πως «γενικά το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα περάσει σε ξένα χέρια από πλευράς μετοχικής πλειοψηφίας. Ελπίζω κι άλλες τράπεζες να αντλήσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται».

Εκτίμησε δε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα, ότι «αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει σε εκτεταμένο κλείσιμο καταστημάτων των δύο τραπεζών και εκτεταμένη μείωση προσωπικού για να βγει ο λογαριασμός».

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, αλλά εμφανίστηκε να μην ενδιαφέρεται, σ’ αυτή τη φάση, να επιστρέψει στην πολιτική, λέγοντας:

«Φάγαμε την περασμένη εβδομάδα και μιλήσαμε για τα οικονομικά και το τραπεζικό σύστημα. Ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση και χρήσιμη και για τους δυο μας. Αλλά εγώ παραμένω στον ιδιωτικό τομέα. Δεν υπάρχουν θέματα κατ’ αρχάς να απορρίπτει κάποιος, αλλά είμαι στον ιδιωτικό τομέα, έχω δουλειές στο Αραβικό Κόλπο, στις ΗΠΑ και την Αγγλία και σ’ αυτή τη φάση κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου καλά εκεί. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, που κοιτάει να γυρίσει πως και πως στην πολιτική σκηνή».

Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να ενταχθεί στον ΛΑΟΣ απάντησε: «Να μην το απαντήσω αυτό το πράγμα. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα».