«Σαράντα εννέα χρόνια μετά, ο μεγάλος εχθρός της Δημοκρατίας έχει αλλάξει. Σήμερα είναι ο λαϊκισμός των μαγικών λύσεων που υποσκάπτει τις δημοκρατικές κατακτήσεις», σημειώνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της 21ης Απριλίου.

Το μήνυμα του Ποταμιού:

«Σαράντα εννέα χρόνια από τότε. Ήταν η τελευταία φορά που η Δημοκρατία στήθηκε στο απόσπασμα. Από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα η Δημοκρατία διανύει τη μακροβιότερη πορεία της στην Ελλάδα από αρχής του Ελληνικού Κράτους.

Σαράντα εννέα χρόνια μετά, ο μεγάλος εχθρός της Δημοκρατίας έχει αλλάξει. Σήμερα είναι ο λαϊκισμός των μαγικών λύσεων που υποσκάπτει τις δημοκρατικές κατακτήσεις.

Σήμερα είναι οι κορώνες του εύκολου ρητορικού “πατριωτισμού”, ενός νεο-εθνικισμού… παραλλαγής που νοθεύουν τη Δημοκρατία.

Σήμερα έχουμε αντιληφθεί ότι η Δημοκρατία χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία είναι λειψή. Κι ότι η πολιτική με ψέματα είναι τελικά επώδυνη και αδιέξοδη.

Η Ελλάδα βρέθηκε τη ζοφερή επταετία με την πλάτη γυρισμένη στον Κόσμο. Απομονώθηκε και περιθωριοποιήθηκε. Το κόστος ήταν μεγάλο, ακόμη το πληρώνουμε.

Η σημερινή Ελλάδα αγωνίζεται για να μην απομονωθεί. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά χάσαμε την επταετία, τόσο πιο σταθερά θα βγούμε από την κρίση».