«Να σπρώξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις μαζί το κάρο», ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real.

Ο κ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι «αν εμφανιστούμε 3 – 4 στην Ευρώπη, που να εκπροσωπούμε όλες τις τάσεις του κοινοβουλίου, για να πιέσουμε υπέρ των ελληνικών θέσεων, θα μας πάρουν πιο σοβαρά υπόψη» και πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον να μην τρωγόμαστε».

Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο εκλογών, «αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε», καθώς, όπως εκτίμησε, ο ΛΑΟΣ θα διπλασιάσει τη δύναμή του, ενώ άφησε αιχμές για τον Γ. Α. Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, προσπαθούν να κερδίσουν ο ένας τον άλλο, με μισή μονάδα.

«Πρέπει όλοι μαζί να τραβήξουμε το κάρο – αυτά τα παιδιαρίσματα, οι υστερίες, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη Φινλανδία, ο Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως παρά το ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από τους ευφυέστερους της κυβέρνησης, η υπόθεση τού ξέφυγε, από έλλειψη «εμπειρίας πεζοδρομίου», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Φίλος ο κ. Βενιζέλος, φιλτάτη η πατρίδα».

Επανέλαβε τη θέση του ότι η Ελλάδα κινδυνεύει σοβαρότατα, σημειώνοντας ότι ήδη άρχισε ο αφελληνισμός των τραπεζών και συμπλήρωσε ότι «σε δύο χρόνια, όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μετριούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών».

Επισήμανε δε ότι «το πρωτεύον, που ήταν οι συγχωνεύσεις των τραπεζών, τώρα πια δεν φτάνει, καθώς πρέπει να δώσουν τον κύριο ρόλο στους ξένους» , κάτι που, όπως είπε, είναι οδυνηρή εξέλιξη.