Τους  χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των διαπραγματεύσεων σχολιάζει με ανακοίνωση του το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. «Η κυβέρνηση δείχνει ότι μάχεται με όλους. Μάχες  με την Ευρώπη, με το ΔΝΤ, με τους 53, με την ίδια της την ιδεολογία, με τους πολίτες. Έτσι φτάσαμε αισίως στα 9 δισ. μέτρα και ο λογαριασμός δεν έκλεισε ακόμη» αναφέρεται σχετικά.

«Ανάπτυξη εδώ και τώρα, πάταξη των παθογενειών και αλλαγή στο μείγμα μεταρρυθμίσεων. Η Ένωση Κεντρώων έχει προτάσεις κοστολογημένες, δίκαιες και ικανές να εφαρμοστούν από αύριο. Διαλέξατε κ. Τσίπρα τον λάθος δρόμο και οι πολίτες θα σας “πληρώσουν” με το δικό τους νόμισμα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά στο θέμα του προσφυγικού η  Ένωση Κεντρώων, αναφέρει πως «συμφωνούμε με την ήπια στάση της αστυνομίας έναντι των προσφύγων, όμως πρέπει εκτός των άλλων να ασκηθούν πιέσεις για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή γιατί δεν γίνεται τα εμπορεύματα να παραμένουν στο δρόμο».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της παράταξης καταλήγει ως εξής:«32 μέρες έχει παραλύσει η εμπορική ζωή της Ελλάδας και τα εμπορεύματα βαδίζουν δια της θαλάσσης μέσω Δυρραχίου».