Σαφείς αποστάσεις από την παραίτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χ. Παμπούκη, χαρακτηρίζοντάς την μία «λάθος κίνηση», πήρε η Άννα Διαμαντοπούλου σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο νόμος-πλαίσιο για την παιδεία αποτελεί προσωπική της επιτυχία, όπως επανέλαβε, ενώ τη χαρακτήρισε ως τη σημαντικότερη στιγμή στην πολιτική της διαδρομή.

Σε όσους λένε ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί, αναφερόμενη φυσικά στις αιχμές του ΚΚΕ περί αντισυνταγματικότητας, απαντά ότι όλα είναι έτοιμα από πλευράς υπουργείου, δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής των διατάξεων, πρόκειται για νόμο του κράτους και κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν και ότι μπαίνει σε φάση υλοποίησης και εφαρμογής από την από την ερχόμενη βδομάδα.

Αναφερόμενη στο δύσκολο φθινόπωρο που διανύουμε σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου και της παιδείας, δήλωσε αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους αυτήν την μεταρρύθμιση για την οποία αισθάνεται περήφανη αφού μετά από 20 χρόνια επετεύχθη συναίνεση στην ολομέλεια της Βουλής.

Όσον αφορά τις καταλήψεις, είπε ότι θύμα των καταλήψεων είναι μόνο τα παιδιά αφού στερούνται τη γνώση και ότι με το νέο νόμο θεμελιώνεται το δικαίωμα των παιδιών στη μάθηση. Ξεκαθάρισε ότι εάν γίνουν καταλήψεις τη νέα χρονιά και δεν έχουν συμπληρωθεί 13 βδομάδες διδασκαλίας ο φοιτητής δεν θα μπορεί να δώσει μάθημα. Την Τετάρτη θα ανακοινώσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα και ένα ακόμη πρόγραμμα που θα ενισχύει και οικονομικά την υλοποίηση του προγράμματος.

Σχετικά με τις αποσπάσεις των καθηγητών, είπε ότι αυτές θα γίνουν μετά τις μεταθέσεις με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια ενώ δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων, που αναρτώνται τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, είναι φυσικό ακόλουθο των αλλαγών στην παιδεία.

Μικρή αναφορά έκανε στην υπόθεση της Siemens, τονίζοντας ότι η διερεύνηση για απόδοση ευθυνών και η δικαιοσύνη είναι απαραίτητες για να βγουν «λευκοί» από αυτήν την υπόθεση οι βουλευτές διαφορετικά ο λαός δεν θα τους συγχωρήσει.

Σαφείς αποστάσεις πήρε από την παραίτηση Παμπούκη λέγοντας ότι έγινε «σε λάθος στιγμή και με λάθος τρόπο», ενώ για ακόμη μία φορά στήριξε την πολιτική Παπανδρέου για την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
« Η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι βαριά ατομικά όπλα της κυβέρνησης και θεωρώ ότι τα διαχειρίζεται μία χαρά το υπουργείο Ανάπτυξης» είπε χαρακτηριστικά.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών ενώ δεν δίστασε να εξάρει το έργο του Βενιζέλου για το φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι το φορολογικό και ο νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία αποτελούν επιτυχίες της κυβέρνησης.