«Η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν και είναι το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων. Ζήτημα ένας-δύο πρωθυπουργοί να μην προσπάθησαν να στήσουν το δικό τους παραμάγαζο στη Δικαιοσύνη», δήλωσε αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκη, μιλώντας στη Βουλή και κατόπιν εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επιλέξετε την κα Θάνου για πρόεδρο του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει τις εξετάσεις της στην Κουμουνδούρου. H κα Θάνου λέει στις συνεντεύξεις της ότι ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση Θεός, είναι το ψευδώνυμο του κ. Τσίπρα».

«Γιατί κύριοι της κυβέρνησης προχωρήσατε στη δεξιά “μεταγραφή” του κ. Παπαγγελόπουλου; Αναρωτιούνται και σύντροφοί σας. Είχε διοριστεί στην ΕΥΠ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε ούτε μια φορά το όνομά του κι έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι ήταν υπάκουος υπάλληλος της ΝΔ και στη δικαιοσύνη. Είναι πολύ πιθανό η φαεινή ιδέα τοποθέτησης του Παπαγγελόπουλου να είναι του κ. Καμμένου», εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας πως στο παρελθόν ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε ασχοληθεί με καταγγελίες για ύποπτες κομματικές χρηματοδοτήσεις, αλλά δεν υπήρξε κανένα συμπέρασμα και το θέμα μπήκε στο αρχείο.

Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας πως η αποφυλάκιση του Ρουπακιά ήταν «μια ντροπιαστική μέρα για τη δικαιοσύνη». «Πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των προβλημάτων του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας».

«H κα Θάνου χρησιμοποιεί το ειδικό βάρος της θέσης της για να συγκρούεται κόμματα και με πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη από τις θέσεις της. Η μήνυση Θάνου κατά Τσακυράκη δείχνει καθαρά ότι επιχειρεί τη φίμωση κάθε κριτικής φωνής», τόνισε ο αρχηγός του Ποταμιού πριν προχωρήσει στο θέμα των ΜΜΕ και της διαπλοκής, κατηγορώντας ευθέως τον κ. Τσίπρα:

«Ας πάμε στο αγαπημένο θέμα του Τσίπρα: ΜΜΕ και διαπλοκή. Μετά τους διορισμούς ανεπάγγελτων αγωνιστών πρώτης, δεύτερη και τρίτης γενιάς, ήρθε και ο διορισμός εκδότη εφημερίδα στο γραφείο της κα. Γεροβασίλη. Ποια είναι η εφημερίδα ΧΩΝΙ, που ο εκδότης της είναι πλέον κυβερνητικός υπάλληλο; Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η εφημερίδα Χωνί δεν είχε ούτε μία σελίδα διαφήμιση. Και ξαφνικά αλλάζει. ΔΕΗ, τράπεζες, Ελληνικά Πετρέλαια. Ο διορισμός του εκδότη ως  συμβούλου της κ. Γεροβασίλη, αποκαλύπτει την αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για διαπλοκή και διαφθορά. Ο διαχειριστής του blog olympia διορίστηκε σύμβουλος στο υπ. Άμυνας. Ο Τσίπρας σε ραντεβού σε σπίτια στην Κάτζα προσπάθησε να επιβάλει διευθυντές της αρεσκείας του σε ΔΟΛ και Πήγασο». «Κ. Τσίπρα, γίνατε ο πρωθυπουργός του λαϊκισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Πολλά ερωτήματα προκαλεί η εκδίωξη από την κυβέρνηση του κ. Νικολούδη. Το Φεβρουάριο του 2015, ο κ. Τσίπρας παρουσίαζε ως πρώτη στρατηγική επιλογή την παρουσία του στην κυβέρνηση. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι θα στηρίξω τον κ. Νικολούδη στο δύσκολο έργο του. Ο κ. Νικολούδης όμως καρατομήθηκε και ο κ.Τσίπρας δεν ένιωσε την ανάγκη να μας πει το γιατί. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα τους μήνες που ήταν υπουργός; Ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανέναν; Πού είναι τα δισ. από το λαθρεμπόριο των πετρελαίων και του καπνού; Γιατί δεν μπήκατε στο “άβατο της ολιχαρχίας” του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως το χαρακτηρίζατε και τώρα ψάχνετε τις τσέπες των μεταναστών για ψιλά;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος συνέχισε αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ: «Δεν κάνατε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ γι’ αυτό κάθε βδομάδα φέρνετε μια νέα συνέντευξη από το εξωτερικό για νέες λίστες ώστε να ξεχαστεί ότι δεν εισπράξατε τίποτα. Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και η εξουσία σήμερα είστε εσείς. Εσείς βλέπετε στα κρυφά τους εκδότες, εσείς προσλαμβάνετε στο δημόσιο εκδότες εφημερίδων και site».

«Εμείς προτείνουμε να επιλέγεται η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων ανάμεσα σε 3 πρόσωπα που θα υποδεικνύουν τα όργανα που θα υποδεικνύουν τα όργανα», είπε ο κ. Θεοδωράκης και τάχθηκε υπέρ της πρότασης του κ. Τσίπρα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια τραπεζών σε ΜΜΕ και κόμματα.

«Πόσο καιρό θα επικαλείστε κ. Τσίπρα ότι οι προηγούμενοι ήταν διεφθαρμένοι για να δικαιολογήσετε τις αποτυχίες σας;» ρώτησε ο αρχηγός του Ποταμιού και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει «ένα νόμο, ένα άρθρο και να καταργήσει τις 13 παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη».

«Η Δικαιοσύνη θέλει ενίσχυση κι ανεξαρτησία, και εσείς φέρνετε διατάξεις για τον έλεγχό της», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.