Για συνέχιση της στείρας πολιτικής αντιπαλότητας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.

Ερμήνευσε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ως μια ξεκάθαρη προσπάθεια να βάλει την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση πάνω από την προσωπική του ανέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τον οξύνου και ταχύνου τονίζοντας όμως ότι ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει σύντομα να γίνει και… «ταχύπλους» εξηγώντας ότι θα πρέπει να τρέξει να προλάβει κάποιες καταστάσεις.

Είπε ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που προσεγγίζουν το κόμμα του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις.

Σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν έχει επαφές μαζί του αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια επιστροφής του στην πολιτική σκηνή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει κλείσει οριστικά την πόρτα».

Αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της Παιδείας ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι τα πανεπιστήμια «αριστεροκρατούνται» και γι’ αυτό θα στηρίξει το νομοσχέδιο της κας Διαμαντοπούλου που φέρνει την άρση του ασύλου, λέγοντας πως τα βήματα είναι μεν δειλά αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.