Αισιόδοξη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς εμφανίστηκε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου παρά το μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών και τις προλήψεις που φτάνουν μόλις στο ένα δέκατο των αποχωρήσεων.

«Φέτος είναι η πιο δύσκολη χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά. Έχουμε επίγνωση και νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πια με αρκετή αισιοδοξία ότι ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει από τον Νοέμβρη, η προετοιμασία και οι εναλλακτικές λύσεις που έχουμε βρει με καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχουμε – και έχουμε επαρκές – θα βοηθήσουν από το Σεπτέμβριο τα σχολεία να ανοίξουν με πολύ λίγα κενά», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Για το πρόβλημα με τις ελλείψεις και καθυστερήσεις στα σχολικά βιβλία η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως γίνεται κάθε τι δυνατόν ώστε οι μαθητές να έχουν με την αρχή της χρονιάς όλα τα βασικά βιβλία.

«Υπήρξαν τρομερές καθυστερήσεις όχι μόνο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά είχαμε και πολλές και μαζικές συνταξιοδοτήσεις στον Οργανισμό. Παρ’ όλα αυτά, θα έχουμε έτοιμα τα βασικά βιβλία μέσα στον Σεπτέμβρη, μέσα στον Σεπτέμβρη θα ολοκληρωθούν και τα άλλα βιβλία και έτσι οι μαθητές δεν θα αναγκαστούν να έχουν μόνον την ψηφιακή πλατφόρμα», είπε.