«Οι φόροι είναι εχθροί της ανάπτυξης. Είναι εχθροί κάθε ευκαιρίας για μια δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα», δήλωσαν από κοινού η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και η τομεάρχης Ανάπτυξης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη και η κ. Ασημακοπούλου ανέφεραν ότι την ώρα που η πραγματική οικονομία και ο ιδιωτικός τομέας περιμένουν πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για ανακούφιση και στήριξη των παραγωγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σταθάκης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να λάβει η κυβέρνηση ένα ακόμη αντιαναπτυξιακό μέτρο, δηλαδή να επιβάλει νέα έκτακτη εισφορά.

«Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μειώσει 30% την έκτακτη εισφορά, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να καλύψει το λογαριασμό που η ίδια προκάλεσε με τις καταστροφικές πολιτικές της, προετοιμάζει ψυχολογικά τον ελληνικό λαό με δηλώσεις του υπουργού για ακόμη μεγαλύτερη ύφεση μέσω της υπερφορολόγησης», επισήμαναν τα δύο στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.