Συνάντηση με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Κ.Κ. Κίνας με επικεφαλής τον Fengxiang Chen, υφυπουργό του Διεθνούς Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ. Κ. Κίνας και διευθυντικά στελέχη του ίδιου τμήματος, είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, η κινεζική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πορεία του κυβερνητικού έργου, ενώ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την εμβάθυνση των διμερών κομματικών σχέσεων με επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κίνα, συνεργασία των ινστιτούτων των δύο κομμάτων και τακτική ενημέρωση.

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν πως οι διεθνείς σχέσεις πρέπει να θεμελιώνονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την ισοτιμία, τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και την αποφυγή επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Ρήγας, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την Εξωτερική και Ευρωπαϊκή Πολιτική, τις Διεθνείς Σχέσεις και τον Ελληνισμό της Διασποράς και ο Πέτρος Καραγεώργος, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οργανωτικού. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα εργασίας.