Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι δεν αποχωρεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν κάποιον από τους υποψηφίους να σκέφτεται το ενδεχόμενο.

Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος, μιλώντας στον Alpha, αστειεύτηκε με το θέμα καθώς όταν ρωτήθηκε αν θα αποχωρήσει, απάντησε εμφανώς ειρωνικά: «Το μάθατε κι εσείς; Το κρατούσα μυστικό και διέρρευσε και ήρθα σήμερα να κάνω την αποκάλυψη!»

Ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επίθεση στους συνυποψηφίους του για το θέμα που έχει προκύψει με τη διοργάνωση των εκλογών: «Έχουμε συνδυάσει το τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. Ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα το χουμε αναγάγει σε τεχνικό. Εγώ είχα ζητήσει να υπάρχουν κατάλογοι. Το αρνήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα να χουμε μια τεχνική διαδικασία που δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί. Εδώ πέφτει το taxis για το οποίο έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια», είπε.

«Είναι η μόνη διαδικασία εκλογής χωρίς καταλόγους, είναι μια νεοδημοκρατική διαδικασία κι όχι εθνικών εκλογών», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ενοχλημένος από τις δηλώσεις των συνυποψήφιων για την επιλογή της εταιρείας.

«Ζητήθηκε η παραίτησή μου για ένα τεχνικό ζήτημα, για το οποίο είχαμε μάλιστα συζητήσει. Έχω την ίδια ευθύνη με τον Τζιτζικώστα. Εγώ ίσως έχω και τη λιγότερη γιατί μου απαγόρευσαν να συμμετέχω στην ΚΕΦΕ», είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως «δεν μπορείς να πάρεις εύκολα την απόφαση αναβολής των εκλογών. Βγήκαν και ζήτησαν την παραίτησή μου. Δεν ενοχλήθηκα, αν και ποτέ στο κόμμα μας δεν είχε ζητηθεί παραίτηση προέδρου. Δεν το ζήτησαν και παλιοί στο κόμμα, το ζήτησαν άρτι αφιχθέντες».

«Με στενοχώρησε η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και των συνυποψηφίων μου», είπε και εξήγησε πως «δεν μπορείς να μην έχεις την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής σου ομάδας», την ώρα που η χώρα περνά κρίσιμες φάσεις.

Όσο για τη φρασεολογία του την επόμενη της αναβολής των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Δεν είμαι παρορμητικός, είμαι αυθεντικός, και τα “γαλλικά” τα έχω στην καθομιλουμένη, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό εκείνες τις μέρες, εγώ έτσι μιλάω».

«Δεν επιτέθηκα, εγώ ρώτησα “γιατί ζητάτε την παραίτησή μου;” Η παραίτηση μου έδειξε το ήθος μου, ότι δεν είμαι γαζωμένος στην καρέκλα», πρόσθεσε.

Κατόπιν, ο κ. Μεϊμαράκης έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα: «Εάν ο Τσίπρας είχε προχωρήσει τις αποκρατικοποιήσεις θα ήμασταν καλύτερα. Αν είχε προχωρήσει έργα και μεταρρυθμίσεις, δεν θα είχε επιδεινωθεί η κατάσταση των ταμείων».

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας, ξεκαθάρισε ότι μπορούν να συμφωνήσουν σε ορισμένα ζητήματα κι όχι να συνεργαστούν άνευ όρων. «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον Αλ. Τσίπρα, μόνο να συνεννοηθούμε σε ορισμένα ζητήματα, όπως σε κρίσιμα εθνικά θέματα».

«Θέμα συνεργασίας ή οικουμενικής ουδέποτε ετέθη από μένα. Όποιοι λένε να μην συνεργαστούμε καθόλου ή να συνεργαστούμε σε όλα, δεν ακολουθούν το μεσαίο δρόμο. Αυτός είναι να βρούμε τις κοινές γραμμές», είπε ο ίδιος και εξήγησε ότι «προτείνουμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με μετριοπάθεια για επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων».

«Ο Τσίπρας έδιωξε τις επενδύσεις, δεν κυνήγησε τη μαύρη εργασία με αποτέλεσμα να βρίσκεται και πάλι σε ώρα μηδέν. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 2 μήνες από τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερότητα», κατέληξε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.