«Θεωρούμε τον κ. Τσίπρα αναξιόπιστο, τόσο από τις επιλογές του όσο και από την πολιτική που έχει ασκήσει, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε μαζί του», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Έβρου.

Ο κ. Ξεκαλάκης ανέφερε ότι επισκέφθηκε τον ακριτικό νομό στο πλαίσιο της πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. «Θέλουμε να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ επανασυνδέεται με όλες εκείνες τις παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες και τάξεις οι οποίες παραδοσιακά το στήριζαν και με τις οποίες θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε ξανά το νέο αφήγημά μας, τον προγραμματικό μας λόγο που πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει διέξοδο και προοπτική στον κάθε Έλληνα πολίτη».

Διευκρίνισε ότι ενόψει των νομοσχεδίων που φέρνει η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να πορευτεί «μέσα από γόνιμη αντιπολιτευτική στάση. Έτσι θα λειτουργήσουμε σ’ όλα τα θέματα και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε ώστε να ελαφρυνθεί η κοινωνία από τα περαιτέρω βάρη που τής έβαλε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Τέλος, αναφορικά με την πρόθεση συνεργασίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Εμείς σε κάθε εθνικό θέμα προτιθέμεθα να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και με τα άλλα κόμματα που βρίσκονται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, που βρίσκονται μέσα στο δημοκρατικό τόξο… Μακάρι αυτή τη φορά η κυβέρνηση να επιλέξει το διάλογο και όχι μια μονόπλευρη στείρα τακτική η οποία αυτή τη στιγμή μάς έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα, όπως το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο κ. Τσίπρας όταν πήγε απροετοίμαστος στην Τουρκία και έθεσε θέματα στην τουρκική κυβέρνηση η οποία τα απέρριψε μετά επαίνων».

Κατά την επίσκεψή του στον Έβρο, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε ομιλία στο εργατικό κέντρο Ορεστιάδας, ενώ συνομίλησε με φίλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη.