Λαβωμένη βγήκε από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση, η οποία μετά την ανταρσία του Στάθη Παναγούλη και την καταψήφιση του από τον Νίκο Νικολόπουλο, μετράει πλέον 153 βουλευτές.
Ο κ. Παναγούλης ήταν απών από την ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο και διαμήνυσε με επιστολή του ότι δεν μπορεί να υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Στάθης Παναγούλης διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ του ζητά να παραδώσει την έδρα του.
Ο Νίκος Νικολόπουλος στο μεταξύ, πραγματοποίησε την «απειλή» ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ενώ με απόφαση των ΑΝΕΛ διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η πρώτη απώλεια για την συγκυβέρνηση ήρθε με την παραίτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη – μετά από απαίτηση Τσίπρα να παραδώσει την βουλευτική του έδρα.
«Πέρασε» το πολυνομοσχέδιο
Mε 153 ψήφους, η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πολυνομοσχέδιο για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.
Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.