Παθιασμένο με ύφος που ξεφεύγει από το ενδεδειγμένο των περιστάσεων χαρακτήρισε τον εαυτό του ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ενικό και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ενώ χαρακτήρισε την προώθηση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Πλεύρη σχετικά με τον αντισημιτισμό ως το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής του καριέρας..

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε ότι αρκετές φορές λέει υπερβολικά πράγματα ενώ ζήτησε συγγνώμη από ανθρώπους που ενδεχομένως έχει στεναχωρήσει. «Είμαι ένας πολιτικός που γενικά παθιάζεται, όταν έχει έναν πολιτικό αντίπαλο και πολλές φορές το ύφος μου ξεφεύγει, από αυτό που θα έπρεπε να είναι. Και τώρα αν μου φέρετε ορισμένες εκφράσεις που έχω πει για τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πω ότι η μεμονωμένη έκφραση ήταν υπερβολική και δεν έπρεπε να την πω. Πέρα από τα ζητήματα του ύφους, στο οποίο κάνω αυτοκριτική και αν κάποιους τους στενοχώρησα τους ζητάω συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπεραμυνόμενος της υποψηφιότητάς του, επικαλέστηκε τους χιλιάδες σταυρούς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. «Κάθε φορά ήμουν μπροστά. Ακόμη και στα δύσκολα, εγώ εμφανιζόμουν στην τηλεόραση» συνέχισε, αναφερόμενος στην περίοδο όπου διατέλεσε υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην προβολή του βιβλίου του κ. Πλεύρη, για τους Εβραίους, από την τηλεοπτική του εκπομπή, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μάλλον το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής μου σταδιοδρομίας έως σήμερα».