Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επιβολή εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ στον Γιάννη Αγγέλου και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρουν ότι «η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή «η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους» καταλήγει το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε:

«Η ΝΔ μιλάει για δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου και παραβίαση των αρχών Δικαίου κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν μιλάμε, όμως, για ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οφείλουμε και να αποδεικνύουμε ότι το εννοούμε.»

Από την πλευρά του, το ΛΑΟΣ, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει να προσέλθει ενώπιον της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

«Το κρυφτό που έπαιξε με την Εξεταστική του Βατοπεδίου ήταν καθοριστικό για την τύχη του πιο στενού του συνεργάτη, του κ. Αγγέλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.