Στο συνδυασμό Τσίπρα-Καμμένου καταλόγισε την ευθύνη για το μεγάλο ποσοστό της αποχής, ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, ενώ χαρακτήρισε το ποσοστό του κόμματός του μη ικανοποιητικό.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως «ήταν ένα αποτέλεσμα όχι ευχάριστο για το κόμμα μας» διευκρινίζοντας πως το μήνυμα που στείλανε στον ελληνικό λαό δεν κατάφερε να πείσει ενδεχομένως γιατί δεν μεταδώθηκε σωστά. Ερωτηθείς για τις φήμες για την παραίτηση του επικεφαλής, Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Θεοχάρης απάντησε πως ο ίδιος δεν εκτιμά ότι τίθεται θέμα παραίτησης, σημειώνοντας παρόλα αυτά πως η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη.
«Ο κ. Θεοδωράκης μάλιστα ήταν ο μόνος αρχηγός κόμματος που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη επειδή το Ποτάμι πήγε χειρότερα από την προηγούμενη φορά. Αυτό τον τιμά. Για τα περαιτέρω έχουμε ανακοινώσει ήδη το συνέδριό μας για τον Δεκέμβριο».
Ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε πως «δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι η αύξηση της αποχής από τον Ιανουάριο και μετά έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Τσίπρας και Καμμένος. Είναι στην ουσία η νομιμοποίηση της εξαέρωσης του “όχι”. Η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε ένα όχι, το πήρε, την επόμενη βδομάδα το πρόδωσε και εντέλει αναγκάστηκε να προσφύγει στις κάλπες παραδεχόμενη ότι έκανε λάθη. Όπως αποδείχτηκε πολλοί αποδέχτηκαν την συγγνώμη αυτή και στήριξαν τον κύριο Τσίπρα, όσοι όμως δεν το αποδέχτηκαν, δεν θέλησαν δηλαδή να νομιμοποιήσουν το “ναι”, στράφηκαν στην αποχή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε άλλωστε την ικανότητα του κ. Τσίπρα να περάσει τα δικά του αδιέξοδα, ως αδιέξοδα του συνόλου της πολιτικής σκηνής».
Επιπλέον προσέθεσε πως οι δημοσκοπήσεις έπαιξαν ρόλο στην συμπίεση των μικρότερων κομμάτων, και προσέθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση πάνω στο θέμα.
Τέλος όσον αφορά σε πιθανή συνεργασία με τον κυβερνητικό σχηματισμό ο κ. Θεοχάρης απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν έγινε κάποια κρούση, οπότε δεν τίθεται θέμα. Εμείς έχουμε προϋποθέσεις για την οποιοδήποτε κυβέρνηση. Αυτό το ζήτημα το θέσαμε γιατί με ένα 4% δεν μπορούμε να απαιτήσουμε τίποτα, δεν θα έχουμε λόγο, θα γίνουμε ένα δεκανίκι της κυβέρνησης όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πράγμα το οποίο δεν το θέλουμε».