Σε μία προσπάθεια διεθνοποίησης των απόψεων του ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς, παραχώρησε συνέντευξη στην αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την άποψη του ότι η συνταγή Ε.Ε και ΔΝΤ στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία. Αντί για την επιμονή σε μία λάθος πολιτική, θα ήταν προτιμότερο η μείωση της φορολογίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε.

«Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημα μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε και άλλο;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς. «Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα είναι αποτυχημένο εξαιτίας των περιορισμένων φορολογικών εσόδων και της επιδείνωσης της ύφεσης», πρόσθεσε.

«Η ψυχολογία είναι μέρος των οικονομικών και πρέπει να δείξουμε στους επενδυτές ότι αυτή είναι μία οικονομία στην οποία μπορούν να γίνουν επενδύσεις», υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την παρούσα πολιτική τα χρήματα αποσύρονται από την οικονομία και η προσφορά πλήττεται.

Είναι ανάγκη να πέσει το βάρος στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα μπορούσε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για να κλείσει γρηγορότερα το δημόσιο έλλειμμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε στη δημοσιότητα και μέρος της συζήτησης που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Είπα στη Μέρκελ: Κοίτα, αν το σχέδιο σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Αν δεν έχει αποτέλεσμα, όμως, τότε θα χρειαστεί ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει», ανέφερε ο κ. Σαμαράς στην αμερικάνικη εφημερίδα.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας ηγέτης που βρίσκεται σε απομόνωση από την Ευρώπη λόγω των απόψεων του. Ακόμη και εάν το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, ελάχιστοι είναι αυτοί που υιοθετούν την πρόταση του στο εξωτερικό.