Όσον αφορά το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών αν είναι κοντά στην αυτοδυναμία και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «Την έννοια της συνεργασίας την έχουμε στο DNA μας. Εγώ είμαι αυτός ο οποίος συνεργάστηκα σε μια έντιμη βάση με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος είναι σε εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία. Αν ήταν να ψήφιζε η Ευρώπη, να ψήφιζε εκεί, εδώ ψηφίσουν οι Έλληνες».

Στην ερώτηση γιατί συνεργάστηκε με τον Καμμένο  και δεν μπορεί με τον Μεϊμαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είναι συμπαθής ο κ Μεϊμαράκης για να πιούμε ένα καφέ ή ένα τσίπουρο αλλά εκφράζουμε δύο πολύ διαφορετικά πράγματα στην πολιτική ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στέρεες και βαθιές ρίζες στην κοινωνία γιατί εκφράζει τις λαϊκές γειτονιές, ενώ η ΝΔ εκφράζει τις κοινωνικές δυνάμεις που δεν έχουν πληρώσει αυτή την κρίση και εκφράζει και το παλιό γιατί κυβέρνησε τόσα χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

«Αν θέλαμε ψηλό πρωθυπουργός θα φέρναμε τον Φασούλα» είπε αστειευόμενος ο Τσίπρας με αφορμή το περιστατικό του debate.

«Ο κ. Καμμένος στο θέμα του χρέους συμφωνούσε μαζί μου όπως και στο θέμα των μνημονίων, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τον δεξιό χώρο. Είχαμε σημεία ταύτισης. Με τη Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε σημεία ταύτισης» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα, ο Τσίπρας είπε: «Σε μια κρίσιμη στιγμή εγώ αποφάσισα να προτείνω στέλεχος της συντηρητικής παράταξης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχω τη λογική της εκδίκησης. Άλλο όμως αυτό και άλλο να πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί με το πιο παλιό στον πολιτικό χάρτη».

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας έχουν προβλήματα. Το κρίσιμο ερώτημα στην κάλπη είναι αν θα έχει ο λαός κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.