Μονομαχία του πολιτικού τίποτα χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το debate των κυρίων Τσίπρα και Μεϊμαράκη, μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στον «Ενικό», μετά το πέρας της τηλεμαχίας των δύο πολιτικών αρχηγών.

«Δεν κατάλαβα πότε και σε ποιο σημείο είπε κάποιος μία συγκεκριμένη πρόταση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού και συνέχισε: «υπήρξε αρκετή μαγκιά και επιθετικότητα σε ανούσια κατά την άποψή μου θέματα και υπήρξε η αποθέωση του Γιάννη Βαρουφάκη. Δηλαδή η δημιουργική ασάφεια, νομίζω ότι ήταν ο πιλότος για τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη».

«Δεν έχω τη γνώμη ότι κάποιος από τους δύο κέρδισε στα σημεία έτσι που να πει κάποιος ότι θα ψηφίσω ή θα αλλάξω κόμμα επειδή είδα αυτή την τηλεμαχία.  Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχασαν», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως «το κόμμα του θα συνεργαζόταν εξίσου δύσκολα και με την ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όπως υπογράμμισε «μας χωρίζουν πάρα πολλά και με το κομματικό κράτος της ΝΔ και με τα λάθη του κ. Τσίπρα.

Τέλος αναφέρθηκε στο τελευταίο όπως το χαρακτήρισε αίτημα του Ποταμιού που συνοψίζεται στη φράση «ψαλιδίστε τους και δώστε στο Ποτάμι ένα μεγάλο ποσοστό για να καθορίσει την νέα κυβέρνηση. Η επιλογή του ποταμιού είναι να μην μας κατευθύνουν οι άχρηστοι, αλλά η επόμενη κυβέρνηση να είμαι μια κυβέρνηση ικανών».