Με θέμα την εξωτερική πολιτική συνεχίζεται ο 2ο γύρος του debate και ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτώντας τον κ. Τσίπρα έθεσε θέμα για Ρωσία και Κίνα.

Η ερώτηση που έκανε ήταν: «Εάν χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα μας είχαν δώσει χρήματα και βοήθεια, θα είχαμε φύγει από την Ευρωζώνη; Θα αποδεχόμασταν τη συμφωνία που μας πρόσφεραν;»

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Πριν από λίγο ο κ. Μειμαράκης είπε ανοιχτά στον ελληνικό λαό ότι το σχέδιό τους ήταν να πληρώνει δυσβάσταχτα πλεονάσματα ο ελληνικός λαός για να αποπληρωθεί ένα χρέος που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί. Πήγαμε και στη Ρωσία και στην Κίνα και στο Ιράν κι αλλού πήγαμε όχι όμως για να πάρουμε λεφτά για να ξεχρεώσουμε το χρέος, αλλά για να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης. Καταφέραμε πολλά, όλες τις πόρτες που χτυπήσαμε για επενδύσεις, τις έχουμε βρει ανοιχτές. Όσα κάναμε θα τα χρησιμοποιήσουμε τώρα, αν μας δώσει ο λαός τη δυνατότητα.

Και στη Ρωσία που πήγα και όπου πήγα, είπα ότι δεν ζητώ δανεικά. Γνωρίζοντας ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εταίροι μας έλαβαν τα μέτρα τους και προχώρησαν στη διαδικασία της πιστωτικής χαλάρωσης, αφήνοντας εκτός την Ελλάδα. Μια από τις πτυχές που δεν είχαμε προβλέψει γιατί δεν υπήρχε πριν».